Method Putkisto - Equstom

Klaran porukka kävi tutustumassa Equstom Oy:n toimintaan Sanna Siekkisen opastuksella helmikuussa 2016.

Sanna on ratsastuksenopettaja ja Method Putkisto Huippuliikkuja Pro –ohjaaja.

Päivä oli antoisa. Ensin ryhmätunti Method Putkiston saloihin hienossa studiossa, jonka jälkeen omasta kehosta juuri opittuja asioita pääsi hahmottamaan ja soveltamaan ratsastussimulaattorin kyydissä.

Sanna osasi hienosti tuoda esille sen, miten hevosen selässä istuessa oma kehomme toimii kuten sen voi olettaakin toimivan. Ne vahvuudet ja heikkoudet, jotka meillä näkyi jo studion puolella näkyvät selkesti myös simulaattorin kyydissä. Ja näin ollen, miten hienoa, asioita ei tarvitse yksinomaan yrittää korjata hevosen selässä, vaan jos saamme kehomme toimimaan ja joustamaan muiden harjoitteiden avulla, ratsastuksemme helpottuu huomattavasti.

Sanna sanoikin, että montaa asiaa on edes turha yrittää korjata vasta hevosen selkään istumisen jälkeen. Rangan kiertoja ja lihasjäykkyyksiä voi ja kannattaa siis parannella ja pehmitellä muilla keinoin, esimerkiksi juuri tällaisessa heidän tarjoamassaan lajistudiossa. Jäsenten esille tuomissa keskusteluissa nousivat esille myös joogan ja osteopatian hyödyt.

Saimme paljon hienoa tietoa ihmisrangan toiminnasta ja sen ymmärtämisestä ja nimenomaan sen vaikutuksesta ratsastamiseen. 

Menemme varmasti toistekin.

Terveisin Sara